Museumshop - Tentoonstelling Bali - Tropenmuseum

Museumshop

Voor originele cadeautjes, bijzondere sieraden en duurzame producten bezoek je onze Museumshop

Tijdens de tentoonstelling is het assortiment afgestemd op het Indonesische eiland Bali. Zo vind je er frangipane bloemen in diverse accessoires en kaarsen, sieraden en boeken uit Bali en duurzame cadeau's.

The Bamboo Brush Society - product uitgelicht

“Wist je dat wij jaarlijks 5 miljard plastic tandenborstels gebruiken?! En wist je dat 2 miljard van die tandenborstels terecht komen in de oceaan en op de afvalhoop. Wij wisten dit ook niet…

Een wandeling bij zonsondergang op de afgelegen eilanden van de Indonesische archipel inspireerde onze droom. Dit veranderde snel in een plastic opruimactie. We houden van de oceanen, bergen en alle mooie plekken op aarde. Daarom zijn wij ook geschrokken door de hoeveelheid plasticafval die we in zo’n korte tijd hebben gevonden.

Wij zijn trotse partner van “For the Planet” alliantie, hierbij commiteren wij ons om 1% van de omzet bij te dragen aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor de bescherming van het milieu.

Dopper - product uitgelicht

Jaarlijks komt er 8 miljoen plastic afval in de oceaan terecht. Dit plastic is niet afbreekbaar en het wordt in kleine stukjes afgebroken. Een goed alternatief om single use plastic tegen te gaan is om een hervulbare waterfles te gebruiken. 

De meeste Doppers zijn gemaakt van plastic, maar wel plastic dat je kan hergebruiken. Het is dus volledig recyclebaar. Elke gekochte Dopper stimuleert mensen om een recyclebare waterfles te gebruiken in plaats van een eenmalig plastic flesje. Dit te danken aan educatieprogramma’s en bewustmakende campagnes.

De waterfless van Dopper zijn beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en modellen. Dus wat voor stijl je ook hebt of hoe je je water drinkt, er is altijd een Dopper die past jou!