Bibliotheek

Bibliotheek

Meer dan digitale informatie

Het Tropenmuseum is sinds 1 april 2014 gefuseerd met het Afrika Museum in Berg en Dal en Museum Volkenkunde te Leiden. Samen vormen deze drie musea de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW). De gezamenlijke collectie omvat meer dan 370.000 voorwerpen en 260.000 fotografische beelden van mensen en culturen uit de hele wereld.

Museum Volkenkunde in Leiden heeft een bibliotheek met informatie over niet-Europese kunst materiële cultuur en aanverwante voorwerpen. De bibliotheek bevat een collectie van bijna 60.000 boeken, meer dan 1.000 tijdschriftenseries (waarvan 100 ongeveer nog steeds lopend), pamfletten en kaarten.

Iedereen is welkom om de bibliotheek te raadplegen; uitlenen is helaas niet mogelijk. Er zijn wel faciliteiten om kopieën te maken. Wil je een specifieke publicatie raadplegen? Zoek deze op in de catalogus en vraag het aan via bibliotheek@wereldculturen.nl.

Bezoekadres en openingstijden

Research Center for Material Culture

Tot nader order gelden de volgende regels voor elk bezoek aan de bibliotheek:

- Uw bezoek is enkel mogelijk op afspraak tijdens openingsuren van de bibliotheek: dinsdag t/m vrijdag, 13.00 - 17.00 uur.

- Wij vragen u om ons vooraf per e-mail alle benodigde informatie te verstrekken, zoals tijd, datum, doel en verwachte duur van uw bezoek. U moet ook uw telefoonnummer vermelden.

- Zoals altijd vernemen wij ook graag vooraf welke publicaties – boeken, tijdschriften e.d. – u wilt raadplegen.

- Bij aankomst vragen wij u een formulier in te vullen waarmee u verklaart coronavrij te zijn.

- Tijdens uw verblijf in de bibliotheek is het dragen van een mondkapje verplicht.

Boerhaavegebouw (gevestigd naast Museum Volkenkunde).
Steenstraat 1A
2312 BS Leiden

T. 088 0042 907

E.bibliotheek@wereldculturen.nl

Openingstijden: 

Geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur