Suriname - Tentoonstelling - Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior

Tropen Junior

Er gaat een wereld voor je open

Er is een bijzondere ontdekking gedaan onder het Tropenmuseum. Op verdieping min 7 in het Surinamedepot is een tot nu toe onbekende wereld ontdekt. Kom naar Sabi Suriname en bekijk het zelf.

Bijzondere ontdekking

In Sabi Suriname is van alles te doen en je komt veel te weten over Suriname, de band met Nederland en hoe Suriname met de wereld is verbonden. Vaar op een boot door Busi Kondre en speel het Wat is waar?-spel over wat je onderweg tegenkomt. Ontdek de Surinaamse keuken en doe in de toko boodschappen voor een heerlijk Surinaams recept. Vier Surinamers die een belangrijke rol spelen in Suriname vertellen hun verhaal in Tori Oso. Zij stellen je een vraag om met elkaar over in gesprek te gaan. Laat Surinaamse muziek klinken in de dans- en muziekstudio. En feest mee in de feeststraat. Welk feest van de vele Surinaamse feesten? Dat zie je als je de feestcode kraakt.  Kom je ook naar Sabi Suriname? 

Reserveer hier een tijdslot voor een tour.

Suriname - tentoonstelling Tropenmuseum Junior

Eerste kindermuseum van Nederland

Tropenmuseum Junior is in 1975 opgericht. Het is het eerste kindermuseum van Nederland en één van de eerste van Europa. Tropenmuseum Junior staat bekend om het aansprekende museumconcept (zien, aanraken, beleven en meedoen) en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van een open blik op de wereld. Door het museumbezoek ervaren kinderen dat het inspirerend en verrijkend is om je open te stellen voor een ander. In Tropenmuseum Junior stap je in een andere wereld. De onderwerpen komen tot leven en kinderen nemen actief deel aan de tentoonstelling. Ieders nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Je leert door te doen. 

“Tropenmuseum Junior is een ware beleving! Alle zintuigen worden geprikkeld!”

Bijzondere leermethode Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior heeft door de jaren heen een eigen leermethode ontwikkeld voor interactieve juniortentoonstellingen. Vanuit persoonlijke, authentieke verhalen, eigentijdse hands-on collectie en multidisciplinaire activiteiten maken kinderen een ontdekkingstocht door hedendaagse culturen. 

Lees meer over deze bijzondere methode.

"Persoonlijke, authentieke verhalen en eigentijdse hands-on collectie"