Sabi Suriname

Familietour - Voor de hele familie

In de Familietour ga je samen met je eigen familie/ groepje zelfstandig op pad in de Wereld achter de Dingen.

‘Wan no sabi kan tron wan sabi’ is een Surinaams gezegde en betekent: ‘Een niet weetje wordt een wel weetje’. En dat is precies wat er in Sabi Suriname gebeurt. Je stapt in een andere wereld en komt meer te weten over Suriname, de band met Nederland, onze gedeelde koloniale geschiedenis en hoe Suriname met de wereld is verbonden.

Je volgt een van de 4 routes en gaat op pad met een stokje dat de voorwerpen die je onderweg tegenkomt laat praten. Je komt in de toko en doet boodschappen voor een heerlijk Surinaams gerecht, vaart met een boot door het binnenland, hoort bijzondere verhalen in Tori Oso, viert feest in de feeststraat Fesa Strati en bezoekt de dans- en muziekstudio. Overal zijn voorwerpen die je een verhaal vertellen en je een opdracht geven.

Praktische informatie

De Familietour duurt gemiddeld 1 uur en 15 minuten en start op vaste tijden.
Elke zaterdag en zondag en dagelijks tijdens de schoolvakanties start de Familietour om:

  • ’s Ochtends: 10.30 uur - 10.45 uur - 11.00 uur - 11.15 uur - 11.30 uur en 11.45 uur
  • ’s Middags: 15.15 uur en 15.30 uur

Koop online je ticket

Het is aan te raden om tijdig online een kaartje te kopen, aangezien er voor elke tour een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn.

Word zelf een Sabi Suriname mattie

Als je Sabi Suriname voor de eerste keer bezoekt ontvang je een Sabi Suriname pas. Hierop wordt de route afgestempeld die je doet. Kinderen die 4 keer komen en alle 4 de routes hebben gedaan, worden een ‘Sabi Suriname mattie’.
Je krijgt dan een uitnodiging om mee te doen met het Sabi Suriname team in de Wereld achter de Dingen. Ook word je uitgenodigd voor een ‘kroetoe’ (vergadering) waarin we plannen maken om meer kennis over Suriname te verspreiden en verhalen door te vertellen. Als iedereen het plan goed vindt gaan we het samen uitwerken en uitvoeren.