Sabi Suriname

Juniortour - Kinderen 6 t/m 13 jaar

De Juniortour is een actief begeleid programma voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Kinderen gaan samen met andere kinderen, onder begeleiding van hun eigen ‘mattie’ van het Sabi Suriname team, aan de slag.

Dit is het meest actieve en verdiepende programma. De kinderen komen terecht in de toko, het binnenland, het verhalenhuis, de feeststraat en de dans- en muziekstudio. Overal is wat te ontdekken. Op een van deze plekken brengen de kinderen de Wereld achter de Dingen tot leven in een ‘proberi’. Dat doen ze dansend, drummend, kokend, graferend of filmend. Spelenderwijs komen ze veel te weten over Suriname, de band met Nederland en hoe Suriname met de wereld en henzelf is verbonden.

Als ouder, grootouder, familie of begeleider ben je bij het begin en bij het feestelijk einde van deze Juniortour aanwezig. Je krijgt dan een korte rondleiding van je kind door de Wereld achter de Dingen.
 

Praktische informatie

De Juniortour duurt 1,5 uur en start elke zaterdag en zondag om 13.30 uur.
Tijdens de schoolvakanties is er dagelijks op dit tijdstip een Juniortour.

Koop online je ticket

Het is aan te raden om tijdig online een kaartje te kopen, aangezien er voor elke tour een beperkt aantal plekken beschikbaar zijn.

Word zelf een Sabi Suriname mattie

Als je Sabi Suriname voor de eerste keer bezoekt ontvang je een Sabi Suriname pas. Hierop wordt de route afgestempeld die je doet. Kinderen die 4 keer komen en alle 4 de routes hebben gedaan, worden een ‘Sabi Suriname mattie’.
Je krijgt dan een uitnodiging om mee te doen met het Sabi Suriname team in de Wereld achter de Dingen. Ook word je uitgenodigd voor een ‘kroetoe’ (vergadering) waarin we plannen maken om meer kennis over Suriname te verspreiden en verhalen door te vertellen. Als iedereen het plan goed vindt gaan we het samen uitwerken en uitvoeren.