Rondje Ritme-Onderwijs-Tropenmuseum
Tot en met 1 september 2019

Groep 6 t/m 8 | Alles is ritme

Samen met je klas muziek maken!

In het museum luister je naar muziek en onderzoek je waar ritme verder nog meer mee te maken heeft.

Wat kun je verwachten?

Ritme, de herhaling van geluid, kom je overal ter wereld tegen. In het museum ontdek je verschillende slaginstrumenten en onderzoek je waar ritme voor gebruikt wordt. In de swingende ritme-workshop spelen we samen verschillende ritmes op instrumenten uit verschillende landen. Om het goed te laten klinken, moeten we goed naar elkaar luisteren en samenwerken.

• Voor wie: groep 6 t/m 8
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Prijs: € 75,- per 15 leerlingen

Kerndoelen

• 47 (eigen omgeving vergelijken met elders)

• 54, 56 (kunstzinnige oriëntatie)

Voorbereidend lesmateriaal

De onderstaande documenten zijn te gebruiken als voorbereiding op dit programma. In de pdf met de presentatie en de notitie's staat uitgebreid beschreven hoe je de les kan invullen. In de pdf zelf staan op slide 3,4 en 5 klikbare links naar film en muziekfragmenten (te herkennen aan een icoon van een handje).

Reserveren voor het schooljaar 2017-2018? Kies dan uit de volgende programma's:
Ook voor groep 5-8.
Ook voor groep 7-8.
Ook voor groep 7-8
Reserveren voor het schooljaar 2018-2019? Kies dan uit de volgende programma's:
Ook voor groep 7-8.
Ook voor groep 7-8
Ook voor groep 5-8.
Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen; leerlingen ouder dan 6 jaar: 1 begeleider op 10 kinderen
Betaalwijze
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!