Heden van het Slavernijverleden
Tot en met 30 juli 2020

Groep 7 en 8 | Heden van het slavernijverleden

Interactieve rondleiding met opdrachten door Heden van het Slavernijverleden. Wat heeft het slavernijverleden met het Nederland van nu te maken?

Wat kun je verwachten?

In de tentoonstelling Heden van het slavernijverleden ontdek je meer over de slavernijgeschiedenis. De WIC, de handel in suiker en Keti-Koti komen aan bod. Aan de hand hedendaagse hands-on voorwerpen onderzoek je zelf een onderdeel van de tentoonstelling en presenteer je dit aan klasgenoten. Samen kijk, luister en praat je over je ontdekkingen. Je maakt dus met je klasgenoten zélf de rondleiding. Het programma eindigt met een discussie over de vraag: “Wat zie je van deze geschiedenis terug in het Nederland van nu?”.

Praktische Informatie

• Voor wie: Groep 7 en 8
  • Tijdsduur: 60 minuten
  • Thema: Koloniale geschiedenis, slavernij
  • Sluit aan bij:  IPC: Nederland wordt Nederland. Hier en nu, daar en toen, Davinci: Nieuwste tijd
  • Extra: Lesmateriaal online
  • Prijs: € 45,- per 15 leerlingen | Vanaf schooljaar 2019 - 2020: € 50,- per 15 leerlingen (incl. entree)

Kerndoelen

• 38 (culturele diversiteit), 49 (spreiding culturen), 52 (tijd)

Heden van het Slavernijverleden is mede mogelijk gemaakt door

Mede mogelijk gemaakt door

Vraag een programma aan voor het schooljaar 2018-2019:
Vraag een programma aan voor het schooljaar 2019-2020:
Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen; leerlingen ouder dan 6 jaar: 1 begeleider op 10 kinderen
Adres school
Naam contactpersoon
Betaalwijze
Heeft u onze flyer ontvangen met een kortingsactie? Voer hier de kortingscode in.
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?