onderwijs
Tot en met 31 december 2024

Praktische informatie | Primair onderwijs

Onderwijsfolder

Download hieronder de onderwijsfolder voor het Primair Onderwijs van schooljaar 2021-2022. Hierin staat een overzicht van de programma's van het Tropenmuseum, Museum Volkenkunde, Afrika Museum en Wereldmuseum.

Voordelig vervoer

Cultuurbus Amsterdam 

Voor bezoeken aan het Tropenmuseum kunnen Amsterdamse scholen in het po, so, sbo en vso gebruik maken van gratis bus- of bootvervoer met de Cultuurbus Amsterdam, een project van Mocca, expertisecentrum cultuuronderwijs. Kijk voor meer informatie op www.mocca.amsterdam/cultuurbus.

Gratis busvervoer
Bij het programma Feest! Wereldwijd en Cadeau Hoezo? wordt het busvervoer gratis aangeboden. Vraag bij het reserveren naar de voorwaarden.

Gratis bezoek leerkrachten

Leerkrachten kunnen gratis het museum bezoeken om zich voor te bereiden, mits voorafgaand aangemeld bij het museum.  

Lesmateriaal

Op onze website is divers lesmateriaal te vinden ter voorbereiding of verwerking van de onderwijsprogramma’s.   

Speciaal onderwijs

Wij ontvangen regelmatig leerlingen uit het speciaal onderwijs. Voor optimale begeleiding kiezen we dan voor max. 10 leerlingen per museumdocent, de prijs per programma kan iets hoger komen te liggen. Neem contact op met het museum om de mogelijkheden te bespreken. 

Reserveren

Tropenmuseum
reserveren@tropenmuseum.nl  
088-0042 840 (ma t/m vrij: 10.00 - 17.00 uur)
www.tropenmuseum.nl

Online reservering is mogelijk op onze website!

Annuleringsvoorwaarden

U kunt schriftelijk tot twee weken voor de bezoekdatum kosteloos wijzigingen doorgeven (indien nog mogelijk) of annuleren via reserveren@tropenmuseum.nl. Daarna worden de volledige programmakosten in rekening gebracht.