Verlangen naar Mekka, Educatie, Tropenmuseum
Tot en met 31 juli 2020

Onder- en bovenbouw | Verlangen naar Mekka

Interactieve rondleiding & quiz over de bedevaart naar Mekka.

Maak kennis met de verschillende rituelen van de hadj en ontdek waarom miljoenen moslims jaarlijks deelnemen aan deze bedevaartreis.

Wat kun je verwachten?

De hadj is de belangrijkste islamitische bedevaart naar Mekka waar jaarlijks miljoenen mensen uit de hele wereld aan deelnemen. In deze rondleiding ontdek je waarom dit voor veel mensen zo belangrijk is en hoe de bedevaart eraan toe gaat. We sluiten af met de Mekka-Quiz waarin jullie kennis over de islam en de hadj wordt getest.

Praktische Informatie

• Voor wie:  Onderbouw VMBO/VMBO-T/HAVO/VWO
  • Tijdsduur:  60 minuten
  • Vak: Godsdienst, maatschappijleer, (Wereld)burgerschap
  • Periode: t/m december 2019
  • Extra: Lesmateriaal online
  • Prijs: € 45,- per 15 leerlingen | Vanaf schooljaar 2019-2020: € 50,- per 15 leerlingen (incl. entree)
Vraag een programma aan voor het schooljaar 2018-2019:
Vraag een programma aan voor het schooljaar 2019-2020:
Leerlingen jonger dan 6 jaar: 1 begeleider op 5 leerlingen; leerlingen ouder dan 6 jaar: 1 begeleider op 10 kinderen
Adres school
Naam contactpersoon
Betaalwijze
Heeft u onze flyer ontvangen met een kortingsactie? Voer hier de kortingscode in.
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?

Ontdek meer

Tentoonstelling Mekka - Tropenmuseum - Amsterdam
Nu te zien

Verlangen naar Mekka

Een uniek inzicht in één van de grootste spirituele, religieuze en culturele fenomenen ter wereld.