Slavernij niet voorbij
Tot en met 23 augustus 2022

Slavernij niet voorbij in de klas

Online lessen waarin actuele onderwerpen verbonden worden aan de slavernijgeschiedenis

Wat kun je verwachten?

Met het Slavernij – niet voorbij lesprogramma geeft een museumdocent een introductie op de slavernijgeschiedenis en verbindt deze met de actualiteit. Je kunt kiezen uit twee lessen van 60 minuten; De bittere smaak van Chocola -over oneerlijke handel- en Over racisme, discriminatie en vooroordelen. Natuurlijk kun je ook beide lessen volgen.

Praktische Informatie

• Voor wie: Onderbouw VMBO-T/HAVO/VWO
  • Tijdsduur:  60 minuten
  • Tijdsblok: 9.15 - 10.15 | 10.30 - 11.30 uur | 11.45 - 12.45 uur | 13.15 - 14.15 uur | 14.30 - 15.30 uur | 15.45 - 16.45 uur – in overleg kunnen we start- en eindtijd ook aanpassen op de lesuren.
  • Thema: Koloniaal verleden, slavernij, oneerlijke handel, racisme en discriminatie
  • Vak: Maatschappijleer, (wereld)burgerschap of geschiedenis
  • Prijs:  Online les € 50,- per klas per les
  • Benodigdheden: Leerlingen kunnen online meedoen via Teams. Bij een klassikale les is scherm/digibord met werkend geluid nodig. Leerlingen hebben een extra device (telefoon, iPad, een andere laptop) om mee te doen via Lessonup.com om quizvragen etc. te beantwoorden.

Lesmateriaal

Het museum heeft online lesmateriaal beschikbaar waarmee je deze les zelf zou kunnen geven in je klas. Klik hier voor meer informatie.

Vraag een programma aan voor het schooljaar 2021-2022:
1 begeleider op 10 leerlingen
Aan de hand van de gewenste aanvangstijd kijken we wat mogelijk is.
Adres school
Naam contactpersoon
Betaalwijze
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?
CAPTCHA
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.