Suriname - Tentoonstelling - Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior

Tropen Junior

Sabi Suriname tot nadere berichtgeving gesloten.

Vanaf 12 oktober heet Tropenmuseum Junior je welkom in Sabi Suriname, ontdek de Wereld achter de Dingen

Bijzondere ontdekking

Op verdieping min 7 in het Suriname-depot is achter een kast een tot nu toe onbekende wereld ontdekt: de Wereld achter de Dingen. Voor zover we nu weten opent die wereld zich alleen voor kinderen. Zonder kinderen blijft deze wereld gesloten. Zelfs voor de directeur van het museum. Het museum is op dit moment aan het onderzoeken of het mogelijk is deze Wereld achter de Dingen vanaf oktober open te stellen voor bezoekers.  
Zodra er meer bekend is laten we dit weten op deze website en onze social media-kanalen.
 

Suriname - Tentoonstelling - Tropenmuseum Junior

Eerste kindermuseum van Nederland

Tropenmuseum Junior is in 1975 opgericht. Het is het eerste kindermuseum van Nederland en één van de eerste van Europa. Tropenmuseum Junior staat bekend om het aansprekende museumconcept (zien, aanraken, beleven en meedoen) en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van een open blik op de wereld. Door het museumbezoek ervaren kinderen dat het inspirerend en verrijkend is om je open te stellen voor een ander. In het Tropenmuseum Junior stap je in een andere wereld. De onderwerpen komen tot leven en kinderen nemen actief deel aan de tentoonstelling. Ieders nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Je leert door te doen.

“Tropenmuseum Junior is een ware beleving! Alle zintuigen worden geprikkeld!”

Bijzondere leermethode Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior heeft door de jaren heen een eigen leermethode ontwikkeld voor interactieve juniortentoonstellingen. Vanuit persoonlijke, authentieke verhalen, eigentijdse hands-on collectie en multidisciplinaire activiteiten maken kinderen een ontdekkingstocht door hedendaagse culturen.

Lees meer over deze bijzondere methode.