ZieZo Marokko, Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior

Tropen Junior

In het Tropenmuseum Junior stap je in een andere wereld.

De vormgeving en de educatieve programma's maken van een museumbezoek een ervaring waarin je wordt ondergedompeld en die beklijft.

Al meer dan 40 jaar

Tropenmuseum Junior is in 1975 opgericht. Het is het oudste kindermuseum van Nederland en één van de oudste van Europa. Tropenmuseum Junior staat bekend om het aansprekende museumconcept (zien, aanraken, beleven en meedoen) en heeft als algemene doelstelling het stimuleren van een open blik op de wereld. Door het museumbezoek ervaren kinderen dat het inspirerend en verrijkend is om je open te stellen voor een ander. De onderwerpen komen tot leven en kinderen nemen actief deel aan de tentoonstelling. Ieders nieuwsgierigheid wordt geprikkeld. Je leert door te doen.

“Tropenmuseum Junior is een ware beleving! Alle zintuigen worden geprikkeld!”

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko!

Onderweg maak je kennis met Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Volg hun spoor door de medina - een doolhof van straatjes - en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Reis mee en laat je verrassen! Lees meer over ZieZo Marokko.

Tentoonstelling ZieZo Marokko - in het vliegtuig

Bijzondere leermethode Tropenmuseum Junior

Tropenmuseum Junior heeft door de jaren heen een eigen leermethode ontwikkeld voor interactieve juniortentoonstellingen. Vanuit persoonlijke, authentieke verhalen, eigentijdse hands-on collectie en multidisciplinaire activiteiten maken kinderen een ontdekkingstocht door hedendaagse culturen. Lees meer over deze bijzondere methode.