Verlangen naar Mekka - Tropenmuseum

Verlangen naar Mekka

Aan de hand van bijzondere objecten, een VR-beleving en persoonlijke verhalen van Nederlandse pelgrims neemt deze tentoonstelling je mee op bedevaart naar Mekka.

Dagelijks richten gelovigen zich van over de hele wereld in gebed tot de heilige stad Mekka. Voor een kwart van de wereldbevolking is het dé plek waar je een keer in je leven geweest moet zijn. De hadj is de belangrijkste islamitische bedevaart waar jaarlijks miljoenen mensen aan deelnemen, waaronder duizenden Nederlanders.

Verlangen naar Mekka geeft een uniek inzicht in een van de grootste religieuze, spirituele en culturele fenomenen ter wereld. Wat trekt de pelgrims? Welke indrukken en ervaringen doen zij op, onderweg, ter plekke en na terugkomst?

De tentoonstelling Verlangen naar Mekka is te zien van 15 februari 2019 tot en met 12 januari 2020.

 

 

Logo's op rij
With a major contribution from the Khalili Collections
Ahmed Mater, Magnetism II, 2012. Image courtesy of the artist.jpg

Bron van inspiratie

Link
Dubbelportret

Voorbereiding

Link

Unieke virtual reality beleving

Met een VR-bril kan je zelf ervaren hoe het is om in Mekka te zijn. Voor moslims een aangrijpende (her)beleving en voor niet-moslims een unieke ervaring, aangezien Mekka alleen voor moslims toegankelijk is.

De thuiskomst - Mekka - Tropenmuseum

De thuiskomst

Link
mekka selfie

Deel je bedevaart-verhaal met ons

Link
Onderwijsprogramma - Mekka - Tropenmuseum

Onderwijsprogramma

Link

Plan je bezoek

Het museum is dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur geopend.Tijdens de schoolvakanties en op een aantal nationale feestdagen is het museum ook op maandag geopend. 

Tickets en entreeprijzen

Openingstijden en prijzen

Link