feest-wereldwijd
Vaste activiteit

Hoe vier jij feest?

Welkom in de feestwinkel!

Een vrolijke familieplek waar je spullen vindt van over de hele wereld die gebruikt worden bij allerlei soorten feesten. Iedere dag wordt er wel ergens op de wereld een feest gevierd. Niet iedereen viert dezelfde feesten, maar feesten doen we allemaal! Kijk rond in de feestwinkel en ontdek nieuwe feesten. Doe de muziekquiz, leer een feestelijke dans of kies de outfit die jij het feestelijkste vindt!

FEEST! Wereldwijd: Chinees Nieuwjaar

Chinees Nieuwjaar is gebaseerd op de maankalender. Elk jaar wordt er 15 dagen lang het Chinese Nieuwjaar gevierd, om te vieren dat het Nieuwe Maanjaar begint. Dit is ergens tussen 21 januari en 20 februari. Dat verschilt per jaar. Tijdens deze viering wordt er twee weken lang van alles georganiseerd. Er is vuurwerk, drakendansen, het huis wordt goed schoongemaakt en families komen samen om lekker te eten. De maankalender heeft een cyclus van 12 jaar. Binnen die 12 jaar staat elk jaar in het teken van een ander dier, dit heet de dierenriem. Kom in Feest! Wereldwijd meer te weten over Chinees Nieuwjaar en de dierenriem en ga ook zelf aan de slag in de creatieve activiteit. 

Feest! Wereldwijd staat in het teken van Chinees Nieuwjaar vanaf 14 januari t/m 5 maart 2023

Chinees Nieuwjaar

Creatieve activiteit: Chinese knipkunst

Papierknipkunst is een van de oudste ambachten in China. Figuren en patronen worden uit papier gesneden of geknipt. Vroeger was het een goedkope manier om het huis te versieren tijdens seizoens- en familiefeesten, zoals bij Chinees Nieuwjaar gebeurde. Ieder nieuw Chinees jaar staat in het teken van een dier. Het komend nieuwe jaar is het jaar van het konijn. Kom meer te weten over het dier van jouw geboortejaar. In deze creatieve activiteit ga je zelf aan de slag met het maken van Chinese knipkunst en knip je het Konijn en leer je het karakter schrijven van dit dier.

Praktische informatie

•    Wanneer: zaterdag en zondag. Tijdens schoolvakanties iedere dag.
•    Tijd: 12.00 - 16.00 uur
•    Voor wie: 4+
•    Prijs: gratis activiteit (excl. museumentree)
•    Reserveren: niet mogelijk | aanschuiven als er plek is, inloop is tot 15:30
•    Let op: deze activiteit is niet voor BSO-groepen. Bekijk ons aanbod voor BSO's.
•    Meer informatie: 088 - 0042 840 (ma t/m vrij: 10.00 - 17.00 uur)

Opdrachtkaarten

Kies een feest, pak een opdrachtkaart en ga samen op ontdekking in de feestwinkel. Overal zijn letters verstopt, doe de muziekquiz, leer dansen en luister naar een verhaal. Heb je alle letters gevonden? Vul het codewoord in en ga op de foto in jouw feest!


Praktische informatie:

  • Wanneer: doorlopend
  • Voor wie: Vanaf 3+
  • Prijs: gratis activiteit (excl. museumentree)

Vier je verjaardagsfeest

Ben je jarig en wil je met vrienden je feestje vieren in het Tropenmuseum? Bekijk het volledige aanbod
 

Feest! Wereldwijd is onderdeel van Feest! Weet wat je viert. Een initiatief van Museum Catharijneconvent.

www.feestweetwatjeviert.nl