feest-wereldwijd
Vaste activiteit

Hoe vier jij feest?

Welkom in de feestwinkel!

Een vrolijke familieplek waar je spullen vindt van over de hele wereld die gebruikt worden bij allerlei soorten feesten. Iedere dag wordt er wel ergens op de wereld een feest gevierd. Niet iedereen viert dezelfde feesten, maar feesten doen we allemaal! Kijk rond in de feestwinkel en ontdek nieuwe feesten. Doe de muziekquiz, leer een feestelijke dans of kies de outfit die jij het feestelijkste vindt!

FEEST! WERELDWIJD: Keti Koti

Tijdens Keti Koti herdenken en vieren we de afschaffing van de slavernij. Keti Koti begint ieder jaar met de Bigi Spikri optocht. Het is een kleurrijke optocht. De mensen in deze optocht dragen traditionele kleding en mooie versieringen. Ook zie je vaak mensen een zwarte button dragen met witte getallen 1873. De mensen die deze button dragen laten hiermee zien dat de slavernij formeel werd afgeschaft in 1863, maar dat de vroegere tot slaaf gemaakten nog tien jaar lang verplicht werden om op de plantages te blijven werken. Dus eigenlijk waren ze pas echt vrij in 1873.

Creatieve activiteit: Maak zelf een button voor Keti Koti

De feestwinkel in het Tropenmuseum staat vanaf 13 mei in het weekend in het teken van Keti Koti. Je komt meer te weten over de herdenking en viering van Keti Koti. Tijdens de activiteit maken we een button. Een button is een krachtig communicatiemiddel waarmee je een statement en boodschap kan overbrengen. Net zoals de button 1873. Tijdens deze activiteit maak je je eigen button speciaal om te dragen tijdens Keti Koti. Illustrator Hedy Tjin van onder andere het boek Op de rug van Bigi Kayman, maakte speciaal voor deze buttons twee lijntekeningen. 

Feest wereldwijd

Praktische informatie

Wanneer: zaterdag en zondag
dagelijks tijdens de zomervakantie 22 juli t/m 3 september
Tijd: 12.00 - 16.00 uur
Voor wie: 4+
Prijs: gratis activiteit (excl. museumentree)
Reserveren: niet mogelijk | aanschuiven als er plek is, inloop is tot 15:30
Locatie: FEEST! Wereldwijd
Let op: deze activiteit is niet voor bso-groepen. Bekijk ons aanbod voor bso.
Meer informatie: 088 - 0042 840 (ma t/m vrij: 10.00 - 17.00 uur)

Opdrachtkaarten

Kies een feest, pak een opdrachtkaart en ga samen op ontdekking in de feestwinkel. Overal zijn letters verstopt, doe de muziekquiz, leer dansen en luister naar een verhaal. Heb je alle letters gevonden? Vul het codewoord in en ga op de foto in jouw feest!


Praktische informatie:

  • Wanneer: doorlopend
  • Voor wie: Vanaf 3+
  • Prijs: gratis activiteit (excl. museumentree)

Vier je verjaardagsfeest

Ben je jarig en wil je met vrienden je feestje vieren in het Tropenmuseum? Bekijk het volledige aanbod
 

Feest! Wereldwijd is onderdeel van Feest! Weet wat je viert. Een initiatief van Museum Catharijneconvent.

www.feestweetwatjeviert.nl