Piñata - Zomervakantie 2018 - Tropenmuseum
Tot en met 2 september 2018

Maak een FEEST van deze zomervakantie!

De zomervakantie vier je in het Tropenmuseum!

In de zomervakantie - van 7 juli t/m 2 september - kun je zeven dagen per week terecht in en om het museum. Er is van alles te doen: elke vrijdag kun je in Tropenmuseum Junior couscous komen eten, je kunt je eigen piñata maken of een squishy maken.

De meeste activiteiten zijn gratis, voor een enkele activiteit vragen we een eigen bijdrage. Voor alle activiteiten geldt dat je in het bezit moet zijn van een museumentree ticket (gratis met Museumkaart).

Maak een recordatorio (cadeaudoosje) | Creatieve activiteit

Cadeautjes en verjaardagen gaan goed samen. Overal ter wereld krijgen en geven mensen cadeautjes. In FEEST! Wereldwijd maak je een eigen cadeaudoosje; een recordatorio zoals dat in Ecuador wordt genoemd. Een herinnering aan een goed feestje.

14 juli en 15 juli t/m 2 september: iedere dinsdag, donderdag en zondag | 10.00 tot 17.00 uur | gratis activiteit | Geschikt vanaf 4 jaar | Reserveren niet nodig, aanschuiven mits er plek is.

Feest, zomervakantie, activiteit, knutselen, kinderen
Maak een piñata - Jan Reinier van der Vliet

Maak je eigen piñata | Creatieve activiteit

In Mexico worden vaak verjaardagen van kinderen met een piñata gevierd. Een piñata is een figuur in de vorm van een dier of stripfiguur en is gevuld met snoep en cadeaus. Wat er met de piñata wordt gedaan en hoe je zelf eentje kan maken ontdek je tijdens deze creatieve activiteit.

14 juli en 15 juli t/m 2 september: iedere dinsdag, donderdag en zondag | 12.00 tot 16.00 uur | gratis activiteit | Geschikt vanaf 4 jaar | Reserveren niet nodig, aanschuiven mits er plek is.

Maak je eigen squishy | Creatieve activiteit

Op welke dingen zijn we echt stapelgek? Welke spullen hebben sentimentele waarde voor ons? Deze zomer groeit er een gezamenlijke wolk, met de titel Wie Wat Wolk in de Lichthal van het Tropenmuseum. Aan de wolk hangen objecten die onze bezoekers aan het hart gaan. Wil jij ook iets toevoegen aan deze verzameling? Doe mee en squish the cloud! Maak een squishy een deel jouw verhaal over jouw meest dierbare ding.

21 juli - 2 september: elke dag | 10.00 tot 17.00 uur | onder begeleiding van 11.30 - 16.30 uur | gratis activiteit | Geschikt voor familie's met kinderen | Reserveren niet nodig, aanschuiven mits er plek is.

Familie of Juniorreis ZieZo Marokko

In Tropenmuseum Junior staat een vliegtuig voor je klaar. Stap in, riemen vast, op naar Marokko! Onderweg ontmoet je Esmaa, Fatima, Nasrdin en Yousef. Zij laten je meemaken wat ze zelf ontdekt hebben in Marokko, het land van hun ouders. Volg hun spoor door de medina en maak een busreis dwars door Marokko. Ga aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen. Reis mee en laat je verrassen!

Elke dag tijdens de vakantie | Familiereis om 12.00, 12.30 en 13.00 uur (alle leeftijden) | Juniorreis 14.30 uur (6-13 jaar) | Gratis activiteit | Geschikt voor familie's met kinderen | Reserveer nu jouw ticket online, het aantal plaatsen is beperkt | Info: 088 - 0042 840

Deelnemerskaarten voor een reis in ZieZo Marokko kun je per mail, telefonisch   of online reserveren. Zonder reservering kun je niet mee op reis naar ZieZo Marokko. De activiteit is gratis, je betaalt alleen museumentree.

Couscous op vrijdag

In Tropenmuseum Junior vertrekt deze zomer op op de vrijdag een vliegtuig voor een couscous-reis naar ZieZo Marokko. Verscholen in een doolhof van straatjes is een keuken vol geheimen. Deze couscousgeheimen van Marokkaanse moeders worden onthuld, want je leert tijdens deze reis couscous met zeven groenten te maken. Belangrijkste ingredienten: liefde en aandacht! Interactief programma voor (groot)ouders met (klein)kinderen vanaf zes jaar.

13 juli - 31 augustus: elke vrijdag | 10.30 - 12.30 uur | Geschikt voor 6+ jaar met familie | € 5 per persoon (zelfde voor kind als volwassene) | Reserveer nu jouw ticket online, het aantal plaatsen is beperkt.

Rondleiding Things That Matter

Things That Matter is een nieuwe tentoonstelling over belangrijke dingen en het belang van dingen: voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die tegelijkertijd nauw verbonden zijn met tien grote maatschappelijke thema's van vandaag, zoals migratie en afkomst. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels?

15 juli - 2 september: elke zondag | 14.00 - 15.00 uur  | 12+ jaar | Eigen bijdrage 2 euro p.p.: betalen aan de kassa | Reserveer nu jouw ticket online, het aantal plaatsen is beperkt

Rondleiding Body Art

De tentoonstelling Body Art gaat over lichaamsversieringen in de breedste zin van het woord. Van make-up en tatoeages tot onderhuidse implantaten en chirurgische veranderingen. Dwars door de tijd en culturen heen. De vraag die in de rondleiding centraal staat: waarom passen mensen hun lichaam aan?

Zondag 26 augustus | 12.30 - 13.30 uur | 12+ jaar | Eigen bijdrage 2 euro p.p.: betalen aan de kassa

Ontdek meer

ZieZo Marokko
Tropenmuseum Junior

ZieZo Marokko

Tess, David Vroom
Vaste tentoonstelling

Things That Matter

Over voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die nauw verbonden zijn met tien maatschappelijke onderwerpen.
Tropenmuseum, Body Art, tentoonstelling
Nu te zien

Body Art

Body Art is een tentoonstelling over lichaamsversieringen met de centrale vraag: waarom doen mensen dit?