museummaatje
Tot en met 31 december 2021

MuseumMaatje

Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum bieden nieuwkomers gratis museumbezoek

Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat is wat het Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum met de nieuwe actie MuseumMaatje bieden. Vrijwilligers, taalcoaches, taalmaatjes, mentoren en nieuwkomers kunnen samen gratis een bezoek brengen aan deze vier musea.

Verbinding tussen mensen

De vier musea nodigen mensen die gevlucht zijn en de vrijwilligers die hen begeleiden/coachen uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. De vier musea tonen voorwerpen uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten.

Samen gratis naar het museum. Interesse?

Heb je duurzaam contact met een nieuwkomer en wil je samen het museum bezoeken? Of ben je zelf een nieuwkomer en wil je je Nederlandse vrienden meenemen naar het museum? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Naam
Telefoon

Ontvang als eerste nieuws over tentoonstelling, activiteiten, museumshop en collectie. Of kies er juist voor om nieuws te ontvangen voor families, over het onderwijsaanbod of over de events en onderzoeken van het Research Center for Material Culture. 
Je krijgt een bevestigingsmail waarin je kunt aangeven welke mailings je wenst te ontvangen. 

Ontdek meer

helende kracht - Tropenmuseum - meisje met hert
Expo

Healing power

De expo geeft inzicht in verschillende vormen van helende kracht en toont de zoektocht van de moderne mens naar balans tussen lichaam, ziel en geest.
Link
Scaling the Dark: Seeds, Sands, Moons
3 oktober 2021

De duisternis ontvluchten

De duisternis ontvluchten: een interventie door de in Syrië geboren kunstenaar Issam Kourbaj.
Link
cadeau-hoezo
Expo

Cadeau, Hoezo?

Cadeaus geven, dat doen we allemaal, overal ter wereld! Bij een verjaardagspartijtje, een bruiloft, begrafenis of als offer. Maar wat is het geheim van een goed cadeau?  
Link