museummaatje
Tot en met 31 december 2020

MuseumMaatje

Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum bieden vluchtelingen gratis museumbezoek

Samen genieten van mooie voorwerpen, met elkaar praten over overeenkomsten en verschillen in culturen: dat is wat het Tropenmuseum, Afrika Museum, Museum Volkenkunde en Wereldmuseum met de nieuwe actie MuseumMaatje bieden. Vrijwilligers, taalcoaches, taalmaatjes, mentoren en vluchtelingen kunnen samen gratis een bezoek brengen aan deze vier musea.

Verbinding tussen mensen

De vier musea nodigen mensen die gevlucht zijn en de vrijwilligers die hen begeleiden/coachen uit om elkaar hun eigen verhaal te vertellen of simpelweg te genieten van alle prachtige objecten. De vier musea tonen voorwerpen uit de hele wereld die stuk voor stuk een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten.

Samen gratis naar het museum. Interesse?

Heb je duurzaam contact met een nieuwkomer en wil je samen het museum bezoeken? Of ben je zelf een nieuwkomer en wil je je Nederlandse vrienden meenemen naar het museum? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 

Vanwege de grote belangstelling kunnen wij op deze manier jouw aanvraag het snelst verwerken. Na het invullen van het formulier krijg je de vouchers toegestuurd of we nemen contact met je op.

Naam
Telefoon

Ontvang als eerste nieuws over tentoonstelling, activiteiten, museumshop en collectie. Of kies er juist voor om nieuws te ontvangen voor families, over het onderwijsaanbod of over de events en onderzoeken van het Research Center for Material Culture. 
Je krijgt een bevestigingsmail waarin je kunt aangeven welke mailings je wenst te ontvangen. 

Ontdek meer

What a Genderful World
Nu te zien

What a Genderful World

Duik in de wereld van gender en ontdek hoe dit wereldwijd geuit en beleefd wordt.
Link
Suriname - tentoonstelling Tropenmuseum Junior
Tijdens de zomervakantie iedere dag open!

Sabi Suriname

In de zomervakantie elke dag geopend!
Link
Expo Bali Tropenmuseum Amsterdam
Nu te zien

Bali - Behind the scenes

Uitgestrekte stranden, prachtige tempels, indrukwekkende rijstvelden en de perfecte surf scene. Dat is Bali. Althans, het beeld dat wij kennen…toch?
Link