Museumspreekuur Museum Volkenkunde
1 januari 2020

Museumspreekuur in Museum Volkenkunde

Heb je een vraag over een voorwerp dat in jouw bezit is?

Neem dan een foto van het object en mail deze samen met de vragen die je erover hebt naar afdelingconservatoren@wereldculturen.nl. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord en al naar gelang het voorwerp en de expertise die wij erover in huis hebben, volgt dan een afspraak voor het museumspreekuur. Dat vindt elke eerste donderdag van de maand (met uitzondering van de vakantieperiode juli, augustus en januari is er geen spreekuur) tussen 12-13 uur plaats in Museum Volkenkunde te Leiden.

Komt het voorwerp uit een land dat vertegenwoordigd is in ons museum? Misschien kan een van onze conservatoren je helpen om meer te weten te komen over het voorwerp. 

Het eerstvolgende museumspreekuur is op:

  • Donderdag 5 september
  • Donderdag 7 november
  • Donderdag 5 december

Vraag het aan de conservator

De conservatoren staan op afspraak klaar om vragen als 'Wat is het precies?', 'Waar komt het vandaan?', 'Is het authentiek of namaak?' en 'Hoe oud is het?' te beantwoorden. De conservatoren houden bij het bekijken van voorwerpen de ‘Ethische code voor Musea’ in acht die de ICOM heeft opgesteld. In het bijzonder punt 5.1 en 5.2. Er wordt daarom geen waardebepaling gegeven. Tevens wordt illegaal of onrechtmatig verworven bezit geïdentificeerd.

Meld je aan

Meld je aan om er zeker van te zijn dat de juiste specialist aanwezig is. Dat kan via de mail, afdelingconservatoren@wereldculturen.nl, of telefonisch 088 0042 800. Voor deelname aan het museumspreekuur (eerste donderdag van de maand van 12:00-13:00) is een geldig museumticket verplicht. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de kassa.

Je kan ook online een vraag stellen aan de conservator

Vul het onderstaand formulier in zodat wij de vraag goed kunnen behandelen

Op de afdeling Onderzoek worden alle aanvragen centraal gesorteerd en doorgestuurd naar de betreffende conservator. De conservator zal de vraag zo goed mogelijk beantwoorden. Een taxatie van de waarde van de voorwerpen wordt niet gegeven.

Maximaal 5 bestanden.
16 MB limiet.
Toegestane types: gif jpg png svg.