Rondleiding ZieZo Marokko NGT
30 december 2019

Tropenmuseum in Gebarentaal (NGT)

Het Tropenmuseum wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk mensen.

Een museum kun je het beste ontdekken in je eigen taal. Daarom heeft het Tropenmuseum programma’s in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Samen met museumdocent Maaike ontdek je het Tropenmuseum. Laat je inspireren door de wereld.

Om de maand een rondleiding in NGT

Vijf keer per jaar programmeert het Tropenmuseum instaprondleidingen voor doven en slechthorenden in NGT.  
Meer informatie volgt

Prijs: deelname aan het programma is gratis, je betaalt alleen de museumentree
Reserveren: via reserveren@tropenmuseum.nl of koop online tickets.

Ben je gebarentolk?
Ben je gebarentolk (in opleiding) en vind je het interessant om deel te nemen? Je bent van harte welkom, geef dit wel aan bij je boeking. Het aantal plaatsen voor horenden is namelijk beperkt. 
 

Overzicht NGT rondleidingen 2020

  • zondag 26 januari 2020 Tropenmuseum Highlights NGT
  • zondag 29 maart 2020 What a Genderful World NGT
  • zondag 31 mei 2020 Tropenmuseum Highlights NGT
  • zondag 26 juli 2020 What a Genderful World NGT
  • zondag 27 september 2020 Bali- Behind the scenes NGT
  • zondag 29 november 2020 Helende kracht NGT

Groepsbezoek in gebarentaal

De wereldse objecten van het Tropenmuseum vertellen stuk voor stuk een bijzonder verhaal. Tijdens de interactieve Tropenmuseum Tour onderzoek je samen waar deze objecten over gaan. Er worden er veel vragen gesteld en onze dove museumdocenten dagen je uit om met elkaar te delen wat je ziet. In deze tour ga ontdek je hoe mensen wereldwijd bezig zijn met universele thema's zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Kijk verder dan de verschillen en ontdek wat mensen wereldwijd verbindt.

  • Voor wie: bezoekers van alle leeftijden die Nederlandse Gebarentaal (NGT) beheersen
  • Tijdsduur: 90 minuten
  • Prijs: €45 per groep van max. 10 leerlingen voor scholen (schoolgroepen betalen geen entree) |  €60 per groep van max. 10 deelnemers voor particulieren, exclusief museumentree ( MJK is geldig)

Programma’s op maat

Heb je interesse om een ander programma uit ons educatieve aanbod in Nederlandse Gebarentaal te volgen? Heb je buitenlandse gasten? Onze dove museumdocent heeft ook ervaring met International Sign. Neem contact met ons op via reserveren@tropenmuseum.nl voor meer informatie over de diverse mogelijkheden.

Tropenmuseum in Gebaren is voortgekomen uit het project Musea in Gebaren, waarmee negen Amsterdamse musea hun programma’s toegankelijk maken voor doven en slechthorenden. Musea in Gebaren is mede mogelijk gemaakt door NSGK en het Revalidatiefonds. Blijf op de hoogte van workshops en rondleidingen in gebarentaal via de facebookpagina Musea in Gebaren.

Gebarentaal rondleiding - programma op maat - Tropenmuseum