Kruik in vorm van uil Inventarisnummer : RV-1403-1549

Geloofscadeaus

Geschenken geven aan mensen die overleden zijn: dat gebeurt op veel plekken in de wereld waar mensen geloven dat hun dierbaren verder leven in het hiernamaals. Je wilt zo laten zien dat je deze mensen niet vergeet. Dat je ze dankbaar bent en hoopt dat zij je helpen als je dat nodig hebt.  

Offers en voorouderverering

Veel gelovigen geven cadeaus aan goden. Omdat je goden om hulp vraagt bijvoorbeeld, of hen wilt bedanken. Maar ook omdat je hoopt zo een goed leven in het hiernamaals te verdienen.   

Geven aan mensen omdat je iets goeds wilt doen of omdat je je verplicht voelt, is voor veel gelovigen belangrijk. Soms wordt er van je geloof gevraagd om een deel van je bezit met anderen te delen.  

Op veel plekken in de wereld geloven mensen dat overleden familieleden verder leven in het hiernamaals en dat je door ze te vereren goed voor ze zorgt. 

Ook kun je deze voorouders om hulp vragen. Dat doe je door ze cadeaus, offers, zoals eten en bloemen te geven. Die zet je dan bijvoorbeeld op een plankje aan de muur, of op een uitgebreid altaar. Je voorouders zorgen op hun beurt voor jou.   

Kruik in vorm van uil Inventarisnummer : RV-1403-1549
Kruik in vorm van uil Inventarisnummer : RV-1403-1549