Cool Japan in het Tropenmuseum
Te zien vanaf 28 september 2018

Cool Japan

Pokémon, Hello Kitty, robots en samoerai: het zijn wereldberoemde iconen van de Japanse beeldcultuur.

Na het succes van Cool Japan in Museum Volkenkunde in Leiden, is de tentoonstelling vanaf 28 september te zien in het Tropenmuseum. Japan staat bekend om eeuwenoude tradities en tegelijk is het hyperactueel met opvallende visuele uitingen en een uitzinnige fancultuur.

Cool Japan brengt alles bij elkaar: van de herkenbare Japanse horror tot 'cute fashion' uit de straten van Tokio. Tropenmuseum laat met historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. 

kakelbont, licht hysterisch droomland
NRC, ****

Nieuw in deze tweede editie van Cool Japan is de Harajuku kawaii-installatie "Colorful Rebellion - Seventh Nightmare" van de kunstenaar Sebastian Masuda: een meeslepende ervaring van plastic speelgoed, knuffelbeesten, linten en nepbont rondom een leeg bed. De installatie was eerder te zien in New York en Miami.

Colourful Rebellion - Sebastian Masuda
Colourful Rebellion - Sebastian Masuda

Centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin traditionele en hedendaagse elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

Cool Japan is een spectaculair vormgegeven tentoonstelling voor fans en nieuwkomers, voor jong en oud.

De tentoonstelling Cool Japan is te zien van 28 september 2018 t/m 1 september 2019 en komt tot stand met steun van de BankGiro Loterij.

Ontdek meer

Fashion Cities Africa - Manthe Ribane © Chris Saunders
Nu te zien

Fashion Cities Africa

Bekijk de modescenes uit Afrikaanse steden door de ogen van 15 lokale experts.
Link