Popup museum - Tropenmuseum
Te zien vanaf 29 mei 2019

Pop-up museum | Mijn ritueel

Heb jij een ritueel? Wat betekent dit voor jou?

Kom naar het pop-up Tropenmuseum aan de 1e van Swindenstraat in Amsterdam Oost en vertel het ons. In dit gratis museum ontdek je de rituelen uit de buurt en de wereld.

Rituelen

Rituelen uit de wereld: Amsterdam zit er vol mee. Net als het Tropenmuseum. Het zijn gebruiken die betekenis en kleur geven aan ons leven. Ze horen bij gebeurtenissen rondom feest, afscheid, geboorte en liefde. Ze herinneren aan belangrijke momenten in onze geschiedenis zoals bij Keti Koti en Bevrijdingsdag. En ze geven uiting aan religieuze tradities als Allerheiligen, Holi en het Suikerfeest.

Pop-up museum

In het pop-up museum Mijn Ritueel zie en hoor je de rituelen van buurtbewoners. Doe mee aan de workshops, lezingen en rondleidingen of draag bij door het delen van jouw eigen ritueel. Zo maken we samen een inspirerende tentoonstelling van persoonlijke verhalen uit Amsterdam-Oost.

Praktische informatie

  • Wat: Pop-up Tropenmuseum: Mijn Ritueel
  • Waar: 1e van Swindenstraat 469, Amsterdam
  • Wanneer: 29 mei t/m 30 nov 2019 op wo, vr, za van 10.00 - 18.00 uur

Dit project is een initiatief van het Research Center for Material Culture (het onderzoekscentrum van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde) met advies van Zeraja Terluin en is medegefinancierd door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost en VSB Fonds.