furoshiki-eindresultaat

Vouw je eigen furoshiki

Wil jij ook leren hoe jij de moeilijkste vormen kan verpakken in prachtige furoshiki doeken? Volg dan de how to video hieronder.

Over de activiteit

Duur van de activiteit: ongeveer 10 minuten

Moeilijkheidsgraad: **

Wel of niet inpakken?

Bij het geven van cadeaus is het vaak belangrijk hóe je dat doet. Door je cadeau te verpakken, maak je de verrassing groter. Maar in sommige culturen verpak je cadeaus juist niet. Iedereen moet kunnen zien wat je geeft. Op andere plekken in de wereld pak je het cadeau niet uit in het bijzijn van de gever. Want wat nou als je er niet blij mee bent? 

Furoshiki, Japanse inpakdoeken

In Japan wordt veel aandacht besteed aan het verpakken van cadeaus. Hoe meer lagen, hoe beter. Japanners gebruiken furoshiki, inpakdoeken, om van alles in te verpakken. Vaak worden met papier ingepakte cadeaus vervoerd in furoshiki. Zo laten Japanners het cadeau er extra verzorgd uitzien. Een furoshiki gebruik je steeds opnieuw. Super duurzaam dus.

furoshiki

Je kan alles verpakken in furoshiki, van een boek tot een bal. Wil jij het ook uitproberen en iemand verrassen met een mooi ingepakt cadeau? Download de hand-out en volg de how to video hieronder.  

Instructiefilmpje: Hoe verpak je een klein cadeau?

Furoshiki in onze collectie

Bekijk hier furoshiki in onze collectie. Vul in het zoekveld ‘furoshiki’ in. Of bezoek de familietentoonstelling: Cadeau, hoezo? in het Tropenmuseum. 

Furoshiki te koop in onze Museumshop

In samenwerking met Musubi, dé producent van de Japanse inpakdoeken, is een furoshiki ontwikkeld. Deze is zowel online als in de cadeau-minded museumwinkel van het Tropenmuseum te koop.