depot

Zoeken in de collectie

Een samenvoeging van collecties

De collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen is een samenvoeging van de collecties van het Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde. Daarnaast bevat onze database de collectie van het Wereldmuseum. Samen telt deze bijna 450.000 voorwerpen, 260.000 fotografische beelden en 350.000 stuks documentair beeldmateriaal.

Slechts een deel van de collectie van het Nationaal Museum van Wereldculturen en het Wereldmuseum is te zien in de zalen van de vier musea. Op de collectiesite zijn zoveel mogelijk objecten uit de depots gedigitaliseerd en raadpleegbaar. Als gastcollectie is bovendien de collectie van het Museum Puri Lukisan uit Ubud te zien, met Balinese schilderijen en sculpturen.

De collectie is opgesplitst in objecten en foto’s en bovendien gerelateerd aan personen, instellingen, tentoonstellingen, expedities en thema's.

Thesaurus Wereldculturen

Het Nationaal Museum van Wereldculturen (NMVW) en het Wereldmuseum Rotterdam (WMR) publiceren - naast hun collecties - de Thesaurus Wereldculturen. Deze thesaurus wordt onderhouden in samenwerking met het Museon, en gezien als een belangrijk middel om de collectie toegankelijk te maken. Het is een hiërarchische structuur van concepten, voorzien van synoniemen en vertalingen, die verdeeld is over 5 facetten: Functie, Cultuur, Geografische herkomst, Object, Materiaal & Techniek. Ga naar de Thesauruspagina voor meer informatie over de thesaurus en hoe deze te downloaden.

Neem voor meer informatie contact op via: collectie@wereldculturen.nl