Campuhan Ridge Bali

Wijziging Djoser winactie

Bekendmaking winnaars

Op maandag 30 juni is de trekking van de prijswinnaars bij Bali – behind the scenes verricht. 
De gelukkige winnaars van een voucher t.w.v. € 250,- van reisorganisatie Djoser zijn benaderd.

In verband met de coronamaatregelen en veranderde omstandigheden in de reiswereld, is de winactie met reisorganisatie Djoser helaas beëindigd. De reis naar Bali kan niet doorgaan. In plaats daarvan stelt Djoser 2 vouchers t.w.v.  € 250,- beschikbaar.

Spelregels winactie

Bekijk de voorwaarden van deze winactie en doe mee!

Waarom kiezen we ervoor om een reis weg te geven?

Na het bezoeken van de expo en te zien wat de impact is van toerisme op de leefbaarheid van het eiland kan je je afvragen; welke keuze zou ik hier zelf in maken en zou je uberhaupt de keuze maken om op reis te gaan? Wij, als museum over mensen, geloven erin dat het krijgen van inzichten in andere culturen en het ervaren van verschillende delen van de wereld je horizon verbreedt. Dit zien we als wereldburgerschap. Het inzicht krijgen in hoe mensen leven en welke universele thema's we met elkaar delen, brengt ons dichter bij elkaar. Daar dragen bijzondere reiservaringen ook aan bij. 

Mensen zullen altijd blijven reizen. We inspireren je graag dat dit ook op een andere manier kan, en dat je zelf wél bewuste keuzes kan maken in hoe je reist, waar je naar toe gaat en welke activiteiten je ter plekke onderneemt. We willen reizen dus zeker niet tegenhouden. Hoe je dat doet is helemaal aan jou.

In overleg met Djoser willen we je graag de ruimte geven om 1) zelf te bepalen welke Indonesische bestemming je wil bezoeken en 2) mocht je Bali willen bezoeken, om dan ook een deel van de projecten / mensen te bezoeken die te zien zijn in de expo, zoals het Soul Surf Project en een ontmoeting met Made Bayak. Tevens kun je bij Djoser ook kiezen om de CO2 uitstoot van je reis te compenseren. En zie ook de duurzame tips hieronder. 

6x duurzame gadgets voor op reistips

Reizen zal nooit helemaal duurzaam zijn. Maar je kunt tegenwoordig veel doen om je impact te beperken. Bijvoorbeeld door je CO2-uitstoot te compenseren, of door één van de volgende gadgets te gebruiken. Djoser tipt de onderstaande gadgets.

  • Waterfles

Reis je buiten Europa? Grote kans dat je dan het kraanwater niet kunt drinken. Veel mensen kopen daarom veel kleine waterflesjes, maar dat is tegenwoordig eigenlijk helemaal niet nodig. Met de speciale waterflessen van bijvoorbeeld Water-to-go of Lifestraw, kun je schoon, veilig en gefilterd water drinken. Het bespaart je ook nog eens hoop tochtjes naar de lokale supermarkt!

  • Herbruikbare rietjes

Van al het plastic zijn rietjes de gevaarlijkste vervuilers. Gebruik daarom waar mogelijk herbruikbare rietjes! Bijvoorbeeld van bamboe of roestvrijstaal. Met zo’n mooi rietje wordt je cocktail aan het strand bovendien een stuk stijlvoller. Proost!

  • Herbruikbare koffiebeker

Ook in Nederland zie je ze tegenwoordig steeds vaker: herbruikbare koffiebekers, die je afgeeft bij je koffiebarretje om gevuld te worden. Maar in het buitenland, op reis, zijn ze net zo handig!

  • Herbruikbaar boodschappentasje

In veel landen krijg je bij alles wat je koopt een plastic tasje. En dat terwijl je die soms maar een paar minuten of uren nodig hebt. Zonde! Je kunt dit voorkomen door je eigen boodschappentasje mee te nemen, en te vragen of dat wat je koopt gewoon daarin gedaan kan worden. Dat bespaart al snel aardig wat plastic tasjes.

  • Koraalvriendelijke zonnecrème

Je staat er misschien niet bij stil: maar zonnebrandcrème is helemaal niet goed voor tropisch koraal. Als je zwemt druipt het langzaam van je huid af en daalt het neer op de bodem of het koraal. Daarbij doet vooral de werkzame stof oxybenzon is erg veel schade. Inmiddels zijn deze crèmes al verboden in Hawaï. Gelukkig zijn er veel alternatieve zonnebrandcrèmes die net zo goed werken, maar geen schadelijke stoffen bevatten. Bijvoorbeeld van de merken Weleda, Lavera of Alphanova.

  • Een reishanddoek

Als je langs veel hotels reist, gebruik je al snel veel verschillende handdoeken. En dat terwijl ze misschien nog helemaal niet vies zijn! Een reishanddoek is al dus snel een duurzame investering. De speciale stofjes drogen extra snel, zodat je elke ochtend of avond weer geniet van een droge handdoek, zonder dat je daarbij onnodig wasgoed veroorzaakt.

Duurzaam reizen

Bij Djoser gaan reisplezier en duurzaam toerisme al ruim 30 jaar hand in hand. Maar hoe je het went of keert: reizen laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, met name CO2. Daarom biedt Djoser de mogelijkheid aan om de CO2-uitstoot te compenseren, zodat de uitstoot van je reis ergens anders bespaard kan worden. We leggen uit hoe dat werkt.

Tijdens het boeken van een reis is het mogelijk om voor vijf euro de CO2 uitstoot van de reis te compenseren. Deze bijdrage wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van zonne-energiecentrales in Thailand, zodat de lokale huishoudens geen stroom hoeven te gebruiken uit kolencentrales. Omdat de infrastructuur van Thailand nog volop in ontwikkeling is, voorkomen we op deze manier de bouw van nieuwe kolencentrales. Zo besparen we niet alleen CO2-uitstoot op korte termijn, maar zorgen we er ook voor dat Thailand op de lange termijn minder afhankelijk wordt van fossiele brandstoffen.

Meer weten over de Djoser en duurzaamheid? 

Djoser logo