Cultuur in de mix - Voortgezet onderwijs - Tropenmuseum
Tot en met 31 juli 2021

Onder- en bovenbouw | Cultuur in de mix

Interactieve rondleiding & stellingenspel & zelfstandige opdracht

In deze interactieve rondleiding maak je kennis met het museum en praat je samen over cultuur.

Wat kun je verwachten?

Ontdek hoe je klasgenoten denken over cultuur. Je doet samen een stellingenspel en onderzoekt de collectie van het Tropenmuseum. Je ontdekt dat stoffen met Afrikaanse patronen vaak niet in Afrika, maar in Nederland worden gemaakt. En is Delfts Blauw wel zo typisch Nederlands? Ook muziek, religies en eetgewoontes reizen de wereld over en mixen met elkaar. En als je naar jezelf kijkt, zie je dan ook een mix van culturen terug?

• Voor wie: VMBO-T/HAVO/VWO
  • Tijdsduur: 60 minuten
  • Tijdsvak: 10.30 - 11.30 uur | 11.45 - 12.45 uur | 13.15 - 14.15 uur | 14.30 - 15.30 uur | 15.45 - 16.45 uur
  • Vak: Geschiedenis, (wereld)burgerschap, maatschappijleer
  • Prijs: € 50,- per 15 leerlingen (incl. entree)

"Culturen kwamen tot leven door mooie verhalen en voorwerpen. Erg leerzaam en leuk!"

Vraag een programma aan voor het schooljaar 2019-2020:
1 begeleider op 10 kinderen
Adres school
Naam contactpersoon
Betaalwijze
Heb je nog vragen of opmerkingen voor ons? We horen het graag!
Hoe bent u bij ons terecht gekomen?