Cool Japan in het Tropenmuseum
1 september 2019

Cool Japan

Cool Japan brengt de wereldwijde fascinatie voor Japan in beeld: van Hello Kitty tot samoerai en van de herkenbare Japanse horror tot kawaii (‘cute’) fashion uit de straten van Tokio. De tentoonstelling trok eerder een recordaantal bezoekers in Museum Volkenkunde te Leiden, en is nu in vernieuwde vorm te zien in Amsterdam.

Tropenmuseum laat met historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie zien dat de iconen van nu in een lange traditie staan. Opvallend zijn de overeenkomsten tussen de oude meesters en moderne tekenaars. Zo ontdek je in Cool Japan dat eeuwenoude technieken en visuele trucs in historische prenten, houtsneden en schilderingen nog steeds worden toegepast door moderne mangaka (tekenaars) en animatoren. Een centrale blikvanger is het vier meter hoge schilderij Uki-Uki van Matsuura Hiroyuki waarin traditionele en hedendaagse elementen precies de kern van de tentoonstelling verbeelden.

De tentoonstelling Cool Japan is tot stand gekomen met steun van de BankGiro Loterij en was t/m 1 september 2019 te zien.

Gamehal Tropenmuseum
van 6 juli t/m 1 sept

Zomervakantie: Cool Japan Arcadehal

Link

Plan je bezoek

Het museum is dinsdag t/m zondag van 10.00 - 17.00 uur geopend.

deel je foto op social

Deel je bezoek op social

Link
Colofon

Colofon Cool Japan

Link