educatie, vervoer, tropenmuseum

Praktische info schoolgroepen

Voor meer informatie kun je bellen met onze reserveringslijn: 088 00 42 840, op maandag t/m vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar: reserveren@tropenmuseum.nl.

Basisonderwijs: online reserveringsformulier
Voortgezet onderwijs: online reserveringsformulier
Ander onderwijs: online reserveringsformulier

Coronaprotocol onderwijs

Het museum is open en alle scholen zijn van harte welkom! Voor onze bezoekers uit het onderwijs hebben we speciale maatregelen om het bezoek veilig te laten verlopen. 

Let op: Naar aanleiding van de recent aangekondigde corona-maatregelen dienen onderwijsgroepen vanaf 13 jaar bij aankomst in het museum de QR-code te laten scannen en een ID-bewijs te tonen. Veel dank voor jullie medewerking. 

Onderwijsfolders

Download hieronder de onderwijsfolders van het schooljaar 2021-2022. Hierin staat een overzicht van het educatief aanbod van het Tropenmuseum, Museum Volkenkunde, Afrika Museum en Wereldmuseum.

Voordelig vervoer

De Cultuurbus is het gratis bus- en bootvervoer voor Amsterdamse basisscholen naar Amsterdamse culturele instellingen. Kijk voor informatie en reserveringen op www.cultuurbusamsterdam.nl.

Hellingman & Zn. biedt scholen in de regio van Amsterdam korting aan op het busvervoer naar het Tropenmuseum. Neem voor meer informatie, prijzen en boekingen contact op met Hellingman & Zn

In- en uitstappen busvervoer

Komt u met een touringcar naar het Tropenmuseum? Houdt u dan het volgende navigatieadres aan:
Linnaeusstraat 2c, Amsterdam
 
Daar kunnen passagiers veilig in‑ en uitstappen en de bus kan er keren. De bus kan aansluitend parkeren op een van de daarvoor bestemde terreinen in Amsterdam: www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/touringcar/.

Gratis bezoek leerkrachten

Leerkrachten kunnen gratis het museum bezoeken om zich voor te bereiden, mits voorafgaand aangemeld bij het museum.

Lesmateriaal

Op deze pagina is divers lesmateriaal te vinden ter voorbereiding of verwerking van de onderwijsprogramma’s.

Speciaal onderwijs

Wij ontvangen regelmatig leerlingen uit het speciaal onderwijs. Voor optimale begeleiding kiezen we dan voor max. 10 leerlingen per museumdocent, de prijs per programma kan iets hoger komen te liggen. Neem contact op met het museum om de mogelijkheden te bespreken.

Annuleringsvoorwaarden

U kunt schriftelijk tot twee weken voor de bezoekdatum kosteloos wijzigingen doorgeven (indien nog mogelijk) of annuleren via reserveren@tropenmuseum.nl. Daarna worden de volledige programmakosten in rekening gebracht.