Gebarentaal

Toegankelijkheid

Het Tropenmuseum is er voor iedereen. 

Het gebouw

Het museum beschikt over een lift en invalidentoilet.

Parkeren

Voor mindervaliden zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein van het naastgelegen Amsterdam Tropen Hotel. Op vertoon van een invalidenkaart maak je gratis gebruik van deze parkeerplaatsen. Reserveren is niet nodig.

Rolstoel & scootmobiel

Het Tropenmuseum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en de lift brengt je naar alle verdiepingen. Het museum heeft ook enkele duwrolstoelen ter beschikking. 

Het is helaas niet mogelijk om het museum met een scootmobiel te bezoeken.

Entree voor begeleiders

De begeleider van een bezoeker die zich niet zelfstandig door het museum kan bewegen, heeft gratis museumentree.  

Hulphonden

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze aangelijnd is.

Blinden en slechtzienden

Voor mensen die blind of slechtziend zijn, én hun ziende vrienden, familie en begeleiders biedt het Tropenmuseum een interactief programma aan. 

In het programma ontdek je het Tropenmuseum door te voelen, te ruiken en naar bijzondere verhalen te luisteren. Het programma kan ook uitgebreid worden met een swingende muziekworkshop.

Lees meer over het programma voor blinden en slechtzienden of bespreek de mogelijkheden met de afdeling reserveringen via reserveringen@tropenmuseum.nl of 088-0042840.

Nederlandse Gebarentaal en International Sign

Voor mensen die doof of slechthorend zijn, biedt het Tropenmuseum programma’s in Nederlandse gebarentaal of International Sign aan.

Meer informatie over onze programma’s in gebarentaal kun je bespreken met de afdeling reserveringen: reserveringen@tropenmuseum.nl 

Lees meer over Nederlandse Gebarentaal in het Tropenmuseum

Rondleidingen op maat

Het is in het Tropenmuseum mogelijk een regulier programma aan te passen naar specifieke wensen of behoeftes. We bieden veel opties voor extra begeleiding, meer tijd of andere wensen. Bespreek de mogelijkheden voor een rondleiding op maat via reserveren@tropenmuseum.nl of telefonisch via 088 - 0042 840, maandag t/m vrijdag, 10.00 - 14.00 uur. 

Heb je andere vragen: neem dan ook gerust contact met ons op.