Gebarentaal

Toegankelijkheid

Het Tropenmuseum is er voor iedereen. 

Het gebouw

Het museum beschikt over een lift en invalidentoilet.

Parkeren

Voor mindervaliden zijn twee parkeerplaatsen beschikbaar op het parkeerterrein van het naastgelegen Amsterdam Tropen Hotel. Op vertoon van een invalidenkaart maak je gratis gebruik van deze parkeerplaatsen. Reserveren is niet nodig.

Rolstoel & scootmobiel

Het Tropenmuseum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn geen drempels en de lift brengt je naar alle verdiepingen. Het museum heeft ook enkele duwrolstoelen ter beschikking. 

Het is helaas niet mogelijk om het museum met een scootmobiel te bezoeken.


Meer specifieke informatie over de toegankelijkheid van het gebouw en de voorzieningen zijn te vinden op de website van GoldenCrossData

Entree voor begeleiders

De begeleider van een bezoeker die zich niet zelfstandig door het museum kan bewegen, heeft gratis museumentree.  

Hulphonden

Het meenemen van honden en overige (huis)dieren is niet toegestaan in het museum, met uitzondering van een assistentie-hond (SOHO-hond) of blindengeleidehond, mits deze aangelijnd is.

Blinden en slechtzienden

Voor mensen die blind of slechtziend zijn, én hun ziende vrienden, familie en begeleiders biedt het Tropenmuseum een interactief programma aan.

Lees meer over het programma voor blinden en slechtzienden

Nederlandse Gebarentaal en International Sign

Voor mensen die doof of slechthorend zijn, biedt het Tropenmuseum programma’s in Nederlandse gebarentaal of International Sign aan.

Lees meer over Nederlandse Gebarentaal in het Tropenmuseum

Rondleidingen op maat

Bespreek de mogelijkheden voor een rondleiding op maat via reserveren@tropenmuseum.nl of telefonisch via 088 - 0042 840, maandag t/m vrijdag, 10.00 - 17.00 uur.